ASKÅ Tekniske

 

ASKÅ Tekniske produserer stanse-verktøy for et bredt spekter av industri i Norge og utlandet. Bedriften ble etablert i 1966 i Tistedal ved Halden, og er i dag rangert som en av de mest annerkjente aktører i norsk vertøy-industri. ASKÅ Tekniske har brukt NC Polaris for programmering av sine 9 CNC-styrte fresemaskiner og tråderosjonsmaskiner siden -92.

 

Etterhvert som behovet for stadig mer 3D-bearbeiding øker, samtidig som kravet om direkte filkompatibilitet fra de enkelte kunder er blitt større, falt valget på Mastercam Level 3 med Solids.

 

Svein Backe, styreformann i ASKÅ, sier om bedriftens satsning:

 

"Et godt og effektivt programmeringsverktøy er for oss en absolutt nødvendighet for å kunne betjene våre kunder på best mulig måte. Å direkte kunne åpne kundens CAD-filer uten å gå veien om filkonvertering og mellomformat, er i seg selv en tidsbesparende faktor som også forhindrer mulige feilkilder i en eventuell konvertering. Mastercam benyttes i dag på alt fra enkel 2-akse programmering, til programmering av komplekse 3D-former, og har via sin enkle brukerdialog gitt oss et stort løft i forenklet og effektivisert produksjon.

 

I tillegg lar den gode tilleggs-dokumentasjonen som automatisk skapes i form av verktøy- og operasjonslister, oss på forhånd tids-kalkulere en jobb, og dermed være i stand til å gi kunden en langt riktigere pris før delene produseres."